Pogoji poslovanja

Spletna trgovina mComp je specializirana spletna prodajalna za blago s področja računalništva, aktoakustike in bele tehnike.

- ponudnik je MCOMP, DRUŽBA ZA TRGOVINO IN STORITVE, D.O.O., NOVE FUŽINE 7, 1000 LJUBLJANA, ID za DDV SI88052966, matična številka 3455424000
- uporabnik je oseba, ki uporablja naš sistem, torej kupec v spletni trgovini
- spletna trgovina je informacijski sistem, namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uporabniku
 

REGISTRACIJA


Z nakupovanje v spletni trgovini mcomp.si lahko pričnete, ko opravite registracijo uporabnika. Kot registriran uporabnik se lahko prijavite osebno in pri tem posredujete verodostojne zahtevane podatke. Upravitelj mComp d.o.o. bo vse prejete podatke varoval skladno s pravili zasebnosti in v nobenem primeru prejetih podatkov ne bo posredoval tretjim osebam. Vsak registrirani uporabnik ima svoje uporabniško ime in geslo, s katerima se predstavi. Geslo je tajno in znano le uporabniku. Uporabnik je dolžan zagotoviti, da bo v njegovem imenu in z njegovim geslom nastopal le on oziroma oseba, pooblaščena za nastopanje v njegovem imenu. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne prodajalne mcomp.si, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.
 

KOMERCIALNI POGOJI IN DOSTAVA


Objavljene cene in cene v izdanih ponudbah so nepreklicne in veljajo na dan nakupa, to je na dan zaključka in oddaje naročila, samo za nakupe preko mcomp.si.
 

PLAČILO

Na sedežu podjetja je možno plačati z gotovino ali kartico (maestro, mastercard, visa...).

Mcomp.si izda račun na trajnem mediju, z razčlenjenimi stroški in obvestilom uporabniku, kako odstopiti od nakupa in kako izdelke vrniti. Uporabnik ima možnost plačati naročeno blago ob dostavi.

Nakupi na obroke NLB

Pri nas v Trgovini vam omogočamo tudi nakup na obroke. Do 12 enakih obrokov za vse imetnike NLB Plačilne kartice MasterCard, Visa in Karanta.

Glavne prednosti:

- enostavno z uporabo vaše NLB Plačilne kartice MasterCard, Visa in/ali Karanta (ne velja za posojilni kartici)

- brez dodatne dokumentacije

- brez obresti in dodatnih stroškov,

- za nakupu na obroke se odločite neposredno ob plačilu s kartico na prodajnem mestu,

- največje število enakih obrokov je lahko 12.


Plačilne kartice so nepogrešljive spremljevalke vsakega sodobnega potrošnika. Z novo storitvijo Nakupi na obroke, ki smo jo uvedli na NLB Plačilnih karticah z odloženim plačilom MasterCard, Visa in Karanta (ne velja za posojilni kartici), imetnikom omogočamo plačilo nakupa na do 12 enakih obrokov. O višini in številu obrokov se pozanimajte na posameznem prodajnem mestu.

Nakup na obroke je mogoč v višini razpoložljivega limita na kartici, pri čemer posamezni obroki zapadajo v plačilo mesečno. Ob plačilu s kartico bo banka za celotni znesek nakupa zmanjšala razpoložljivi limit porabe na kartici. Po izvedenem mesečnem plačilu porabe bo banka za višino poravnanega obroka sprostila razpoložljivi limit porabe na kartici. Če bi želeli obstoječ limit porabe na vaši kartici povišati, lahko oddate vlogo za povečanje limita prek NLB Klika ali v NLB poslovalnici.

Za nakup zadostuje vaša obstoječa NLB Plačilna kartica MasterCard, Visa in/ali Karanta.

 

DINERS obročno odplačevanje

Pri nas v vam omogočamo tudi nakup na do 24 enakih obrokov za vse imetnike Diners plačilne kartice.

Nakup lahko poravnate v najmanj 2 do največ 24 obrokih. Edini dodatni strošek, ki ga plačate pri nakupu na do 12 obrokov, je 1,00 € / obrok. Lahko se odločite za nakup v najmanj 13 do največ 24 obrokih, pri čemer vam poleg 1,00 € / obrok obračunamo tudi strošek odobritve. Vrednost kredita je odvisna od razpoložljivosti vašega limita na kartici.

 

NAROČANJE


Mcomp.si sprejeta naročila obravnava kot nepreklicna. Kupec lahko brez dodatnih obveznosti naročilo prekliče v času od izdaje naročila do prejema elektronskega obvestila, da je naročilo v izvedbi.
 

IZVEDBA ALI ZAVRNITEV NAROČILA


Mcomp.si bo z aktivnostmi, potrebnimi za izvedbo sprejetih naročil, pričel v najkrajšem možnem času. O začetku izvedbe vašega naročila vas bomo obestili s sporočilom na vaš elektronski naslov.
Mcomp.si lahko naročilo, za katerega ugotovi, da ga pod navedenimi pogoji ne more izvesti, zavrne.
 

NAROČILO POTRJENO


Mcomp.si v največ 48 urah od prevzema naročila pregleda in preveri dobavljivost ter naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Mcomp.si si pridržuje pravico, da po potrebi pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Pogodba o nakupu naročenih artiklov med uporabnikom in ponudnikom je nepreklicno sklenjena, ko kupec prejme potrdilo na elektronski naslov (e-mail). 
 

NAROČILO ZAKLJUČENO IN POSLANO


Mcomp.si v obljubljenem roku blago zapakira, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca. V tem delu je uporabnik obveščen o roku in načinu dostave. Ponudnik v omenjenem elektronskem sporočilu pouči kupca tudi o roku in načinu dostave, o politiki vračanja blaga, kam se lahko obrne v primeru zamude pri dostavi in kam se lahko obrne v primeru pritožbe.

 

DOBAVNI ROK


Za izdelke na zalogi je dobava blaga 3-5 delovnih dni, v ostalih primerih pa do 15 dni. Za izdelke, ki jih nimamo na zalogi, je dobavni rok do 15 dni po prejetem naročilu. V primeru daljšega dobavnega roka vas bomo o dobavnem roku obvestili po elektronski pošti ali po telefonu.
 

DOSTAVA

Blago lahko prevzamete osebno v naši prodajalni v Noveh Fužinah 7, 1000 Ljubljana vsak dan od pon. do pet. 09-12h 13-17h. 

V primeru poštne dostva mora mcomp.si blago oziroma storitev dostaviti v obljubljenem času. Ob dobavi mora uporabniku nuditi še dodatne informacije glede pravice do odstopa, predvsem pogoje in način izvršitve same pravice. Zagotoviti mora vse potrebne informacije glede naslova, kamor se uporabnik lahko obrne v primeru pritožbe in informacije glede garancij ter servisa oziroma drugih storitev po zaključku pogodbe.

Stroški dostave se obračunajo po sledečih kriterijih: 
- brezplačna dostava pri nakupu nad 300 €
- vsa naročila do vrednosti nakupa 300 € se poštnina obračuna po aktualnem ceniku Pošte Slovenije
 

GARANCIJA IN POOBLAŠČENI SERVISI


Vsi izdelki v prodaji na mcomp.si imajo garancijo uvoznika oziroma proizvajalca ter zagotovljeno servisiranje in rezervne dele v Sloveniji. Pri uveljavljanju garancije veljajo garancijski pogoji, navedeni na garancijskem listu, ki je priložen vsakemu izdelku. Seznam pooblaščenih servisov za vaš izdelek prejmete z izdelkom. Za uveljavljanje garancije in servisno vzdrževanje se lahko obrnete na najbližji pooblaščeni servis. Garancijo lahko uveljavljate z garancijskim listom, kopijo računa in drugimi dokumenti, ki so navedeni na računu. 
 

VRAČILO BLAGA


Fizične osebe lahko na mcomp.si kupljene izdelke vrnejo v roku 15 dni po prejemu na sedež mComp d.o.o. ali nas o tej želji pisno obvestijo najkasneje v roku 15 dni po prejemu blaga. V slednjem primeru mora kupec najkasneje v naslednjih 15 dneh blago nepoškodovano tudi vrniti na naš naslov.
Izdelki naj bodo nerabljeni, nepoškodovani ter v originalni embalaži. Vračilu obvezno priložite kopijo računa. Mcomp.si vrne celotno kupnino (kupnina s stroški dostave) takoj ko je mogoče, najkasneje pa v 15 dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe.