Naši Piškotki

Pravilnik o uporabi piškotkov v spletni trgovini mComp


Kaj je piškotek?

Piškotek je kratko besedilo, ki ga spletna stran, ki jo obiščete, pošlje brskalniku. Tako je lahko vaš naslednji obisk iste spletne strani bolj uporaben in lažji, tudi hitrejši.

Piškotki imajo pomembno vlogo. Uporaba spleta bi bila brez njih znatno manj prijetna. Piškotki omogočajo spletnim aplikacijam da se odzovejo na vas kot posameznika in vam ponudijo boljšo uporabniško izkušnjo.

Piškotke uporabljamo za zbiranje informacij in identifikacijo uporabnikov spletne strani. To nam pomaga analizirati podatke o dogajanju na spletni strani. S tem lahko izboljšamo naše spletne strani in jih prikrojimo za posamezne potrebe strank. Podatke uporabljamo izključno za namene statistične analize in jih ne delimo s tretjimi osebami.

Piškotek nam nikakor ne daje dostopa do vašega računalnika ali kakršne koli informacije o vas, razen podatkov, ki ste jih izbrali, da delite z nami. Uporabo piškotkov lahko sprejmete ali zavrnete. Večina spletnih brskalnikov samodejno sprejme piškotke, vendar lahko običajno spremenite nastavitve svojega brskalnika, da bo zavrnil piškotke, če to želite. To  pa lahko prepreči, da bi v celoti izkoristiti vse ponujene možnosti uporabe spletne strani.


Z uporabo naših spletnih strani in storitev se strinjate z uporabo piškotkov.


Katere piškotke uporabljamo?

V spodnji tabeli so navedeni piškotki, ki jih uporablja spletna stran www.mcomp.si. Naveden je tudi njihov namen.


Piškotek Namen Upravljalec / čas trajanja
PHPSESSID id trenutne seje sistem / ob koncu trenutne seje
cookiesDirective dovoljenje za uporabo piškotkov sistem / 1 leto
_utma spletna analitika Google / 2 leti
_utmb spletna analitika Google / 30 minut
_utmc spletna analitika Google / ob koncu trenutne seje
_utmz spletna analitika Google / 6 mesecev


Več informacij

Priporočamo vam, da si pred morebitnim izklopom preberete, kaj piškotki sploh so in zakaj niso vsi piškotki zlobni, ter kakšne nastavitve uporabljamo za uporabo zunanjih storitev: